Mooi bruin met een zelfbruiner.

Vroeger toen de zelfbruiners net op de markt waren, kreeg je er zo'n vlekkerige oranje kleur van, en het product had ook een onaangename geur.

Gelukkig is dat allemaal erg verbeterd!selftanningnr2
De zelfbruiner van nu die stinkt niet meer, maar ruikt gewoon lekker en je krijgt er een mooie bruine niet vlekkerige bruine teint van.

Hoe werkt een zelfbruiner.

  • In een zelfbruiner zit de stof dihydroxyacetone (DHA) DHA is de werkzame stof in zelfbruiners die zorg voor het bruine tintje
  • DHA is een ketose- suikermolekuul die reageert op bepaalde eiwitten die in de bovenste lagen van de huid (dode huidcellen) zitten.
  • Door een reactie ontstaat er na ongeveer 4 uur een bruine kleur.
  • Omdat DHA reageert op dode huidcellen heb je kans dat op plaatsen waar meer dode huidcellen zitten de huid bruiner wordt.
  • Het is dan ook verstandig om voor het gebruik van de bruiningsspray je even goed te scrubben zodat de laag dode huidcellen wordt verdunt en de huid weer lekker glad is zo heb je minder kans op vlekken.

voet-hand-verzorging-dongenjpg

  • De zelfbruiner verkleurd alleen de bovenste huidcellen en je huid vernieuwd zich steeds, de bovenste huidcelletjes vallen er weer af.
  •  Zo komt het dat je de bruine kleur na een dag of 5 tot 7 weer verdwenen is.
  • Wil je mooi bruin blijven dan moet je de zelfbruiner regelmatig blijven gebruiken.

Een groot voordeel van zelfbruiners is dat DHA is niet schadelijk is voor de huid.

Onbeschermd in de zon zitten is zeer schadelijk voor de huid. Het veroudert de huid snel en vergroot de kans op huidkanker.

Let wel op!!!

Een natuurlijke bruine kleur beschermt je huid ook tegen verbranding door de zon, dat is niet zo als een zelfbruiner gebruikt, dus vergeet je niet in te smeren met een goede zonnecrème.

Lees meer over het aanbrengen van een zelfbruiner

Geniet van de zomer.

 

Bel 0162 - 322 770

0162 - 322 770

Afspraak maken

Dame onder behandeling

U kunt snel en gemakkelijk uw eigen afspraak inplannen in onze online agenda.