Wat te doen bij acne?

Acne bestaat niet alleen onder jongeren

Acne is heel vervelend en kan voor veel onzekerheid zorgen. Er zijn veel verschillende vormen van acne.

De meest voorkomende vorm van acne is acne vulgaris / jeugdpuistjes. Deze vorm van acne komt vaak voor in de pubertijd, bij acne zie je mee-eters, rode pukkels en puistjes, meestal op het voorhoofd, neus en kin. Bij uitgebreidere vormen van acne kan ook het hele gezicht, de rug en het decolleté onder zitten. Het onjuist uitknijpen van puistjes of krabben aan puistjes kan ontstekingen en littekens veroorzaken.

Verder heb je nog de stress acne. Ben je al lang uit de puberteit? Zit je bijna in een midlife crisis! En nog steeds puistjes en een onzuivere huid? Stress beïnvloed de huidflora. Door stress raken de ontsteking remmende en ontsteking bevorderende invloeden uit balans hierdoor kan de huid geïrriteerd raken. Ziektekiemen kunnen zich sneller op de huid nestelen.

Het gevolg: pustels en puistjes.
Door chronische stress kan de talg productie verhogen. Hierdoor kunnen pukkels of puistjes ontstaan.

Er bestaat dan ook geen standaard behandeling voor acne. Wanneer er veel comedonen /mee-eters zijn dan is de behandeling anders dan wanneer er veel ontstekingen zijn.

Tijdens de acne behandeling wordt de huid diep gereinigd en mee-eters zorgvuldig verwijderd, zodat er minder ontstekingen (puistjes) zullen ontstaan.

Er wordt uitsluitend gewerkt met een behandelplan: om de 4 tot 6 weken de behandeling op maat in combinatie met de thuisbehandeling, door middel van onze producten. 

Ben je op zoek naar acne producten kijk dan in onze Babor shop www.mooimet.nl

Belangrijk bij een acne behandeling:

Gebruik ook thuis de juiste producten voor je huid!

Met de Acne specialisatie kunnen Acne behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar, kijk daarvoor eens in het vergoedingen overzicht van uw zorgverzekeraar.

Lees ook het blog: Nee ik wil geen puistjes!

 

Bel 0162 - 322 770

0162 - 322 770

Afspraak maken

Dame onder behandeling

U kunt snel en gemakkelijk uw eigen afspraak inplannen in onze online agenda.